Warmtepompen

Voor elke specifieke situatie is er een gepaste en duurzame oplossing. Wij komen steeds bij u langs om samen met u te bekijken welke installatie het beste rendement geeft. Hieronder een beknopt overzicht van de mogelijkheden.

Airco / Warmtepomp

Lucht - Lucht

De lucht/lucht warmtepompen van Daikin kunnen iedere kamer van het huis het jaar rond voorzien van een aangename temperatuur. Met zowel verwarming in de winter als koeling in de zomer is het ideale binnenklimaat gewaarborgd.

Lucht/lucht warmtepompen van Daikin halen meer dan 80% van hun werkingsenergie uit de omgevingslucht en hebben slechts 20% elektrische energie nodig. De toestellen van Daikin hebben een energierendement van A+++, het hoogste mogelijke op de markt.

Warmtepomp

Lucht - Water

Lucht/water warmtepompen werken zoals een lucht/lucht warmtepomp, maar geven hun warmte af aan een watercircuit voor verwarming of sanitair water. Ook koeling is mogelijk hierbij.

Daikin beschikt in zijn gamma over zowel lage als hoge temperatuur warmtepompen. De lage temperatuur warmtepompen zijn ideaal om te combineren met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Terwijl hoge temperatuur warmtepompen perfect te combineren zijn met klassieke radiatoren in bestaande woningen. Deze laatste hebben een bereik tot 80°C.

Door deze eigenschappen zijn warmtepompen altijd toepasbaar met maximaal comfort.

Warmtepomp

Boiler

Een warmtepompboiler kan er voor zorgen dat uw energieverbruik meer dan 70% daalt ten opzichte van een elektrische boiler.  

Kies je voor het totaalplaatje, dan kan je deze boiler combineren met thermische zonnepanelen, waardoor u zowel in de zomer, tussenseizoenen als in de winter uw verbruik nog verder kan doen dalen. De zon geeft u op die manier steeds een duwtje in de rug.